Blog

Aviva tornával a cikluszavar, menstruációs görcsök, fogantatási probléma és menopauza ellen

Írta: Sztrakay Miléna
Egyre több nő küszködik különböző eredetű, hormonális problémával: PCOS, nehezen érkező baba, endometriózis, mióma, ciklus zavar, meddőség, stb.
Gyógyszeres terápia helyett más megoldás is van, amely 100%-an természetes, egyszerű és – talán nem is gondolnánk – de megalkotója is magyar!
Az Aviva-torna kellemes, sőt, örömteli mozgásával viszont egyensúlyba hozhatjuk hormonális rendszerünket.

„Az Aviva-módszert a magyar származású zsidó táncosnő, tornász, fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner dolgozta ki a hatvanas években. Bár sokáig – eredménytelenül – kutatta, lehet-e olyan tornagyakorlatokat kidolgozni, amivel a nők tudják befolyásolni a ciklusukat, termékenységüket, a siker végül véletlenül érkezett meg. Idősebb nőknek tartott tornát, amikor egyszer csak elmaradtak a vendégei. Mint kiderült, a gyakorlatok hatására ismét menstruálni kezdtek – holott úgy tudták, már elérték a menopauzát. Ezen a részsikeresen fellelkesülve dolgozta ki Aviva Steiner a 18 gyakorlatból álló alaptechnikát, amit Magyarországra Tóth Lívia hozott el." forrás:  Ridikül.hu 2018. március 3.

Az Aviva-módszer alapvetően a hormonháztartást rakja helyre. A túl hosszú vagy túl rövid, esetleg kimaradó ciklus, az erős menstruációs görcsök, egyéb PMS tünetek, az erős vérzés hátterében leggyakrabban a kifinomult hormonális rendszer szabálytalansága áll. Ez sokszor csak akkor kerül a figyelem középpontjába, ha már elviselhetetlen a szenvedés, vagy nem jön a várt gyermekáldás. Emellett – természetesen megfelelő orvosi kontrollal kiegészítve – a PCOS, pajzsmirigy-problémák, hormonális elhízás és a menopauza kellemetlen tünetei is kezelhetők Avivával.” forrás:  Ridikül.hu 2018. március 3.

Miből áll az Aviva-módszer?

Az Aviva Módszer egy torna alapú rendszer, ahol ennek segítségével érünk el gyógyhatást. A torna egy rövid, 30 perces, nagyon intenzív gyakorlatsorból áll, ami a medencei és hasüregi szervek vérbősége révén, a gerinc melletti idegek ingerlése által hat a női szervrendszerre, mellékvesére, hasnyálmirigyre, agyalapi mirigyre.
A módszer az életmódra és a stressz kezelésére is kiterjed. Mindezekkel minden hormonális eredetű, még nem akut stádiumban lévő nőgyógyászati és életmódbeli panasz enyhíthető, orvosolható.

A gyakorlatokban a feszítő és lazító mozdulatok váltják egymást.
Vannak gyakorlatok amelyekkel a menstruáció meghozható pár napon belül, vannak amelyek a változó kor tüneteit enyhítik és vannak a termékenységre vagy éppen betegségekre (mióma, ciszta, petevezeték elzáródás) ható gyakorlatok vegyesen.

Mitől működik?

Az Aviva mozdulatok lényege, hogy aktivizálja a női nemi szerveket. A gyakorlatok hatására fellendül a nyirok- és vérkeringés, több vér gyűlik az alhasba, így hormonokból is több jut oda. Bizonyos gyakorlatok kifejezetten a petevezetékeket tornáztatják meg, más mozdulatok a petefészkekre, pajzsmirigyre hatnak erőteljesebben. A torna utáni pihenés az alhasi vérbőséget, melegséget igyekszik megőrizni.

A hormonháztartás zavarait is rendbe tehetik ezek a gyakorlatok, azáltal, hogy rendszeres végzése normalizálja a hormonszintet. Segít a hormonális eredetű elhízás leküzdésében is, az ehhez kapcsolódó kellemetlen panaszokon, mint például a fejfájás, görcsök, idegesség, lehangoltság. Vannak akik pajzsmirigy vagy tesztoszterontermelésük normalizálására tornáznak, például ha erős szőrösödés áll fenn vagy nagyon pattanásos a bőrük, náluk is változást hoz a rendszeres gyakorlás.
Volt már, aki pusztán hipofízis műtét elkerülése végett tornázott eredménnyel. És van, akinek sikerült a hosszú ideje fennálló inzulinrezisztenciáját helyre raknia, természetesen más életmódbeli változtatások mellett. Több gyakorlat hat a hipofízis működésére. Ettől jobb lesz a kedélyállapotunk a teherbírásunk és a stresszkezelésünk is, azáltal, hogy a hormonok működése kiegyenlítődik.” www.tervezettbaba.hu

„A nők jobban megtanulnak a testükre figyelni, a jelzéseket érezni és érteni. Kapcsolatot találnak a saját méhükkel így a nőiességükkel. Megértik a saját ciklusukat és el tudják azt fogadni. Egy folyamatos fejlődésen mennek keresztül, mert saját magukra figyelnek, „én időt” szánnak magukra, ami mentálhigiénés szempontból napi szinten is nagyon fontos!"
Farkas Ágnes: Aviva módszer oktató

Hogyan kezdhetem el?

Stúdiónkban évek óta szervezünk minden hónapban Aviva tornát betanító 4 órás alaptanfolyamokat, amelyeken a torna maximálisan érthető és elsajátítható. A résztvevők – a  tornázáson kívül - életvezetési tanácsokat is kapnak. egy logikus rendszert szeretnénk adni, amivel maguk is megtapasztalhatják a módszer hatásosságát.

A 4 órás alaptanfolyam után lehetőség van gyakorló órákon is részt venni, ahol tökéletesíthetjük a mozdulatainkat és a gyakorlás során felmerülő kérdések megbeszélésére is lehetőség nyílik.

„Női lét fájdalmak és kiszámíthatatlanság nélkül.
Bizalom a saját testemben a saját érzéseimben.
Nálunk erről szól az Aviva oktatás.”

Szeretettel várunk minden lányt és asszonyt, aki szeretne tenni egészsége érdekében. :-)