Blog

Stresszoldó jóga - éld túl a hétköznapokat! :)

Írta: Miléna
Stressz, stressz, mindenhol erről olvasunk, már a témát is unjuk. Mégis, telnek a hétköznapok, feszül a vállunk, fáj a nyakunk, rossz az emésztésünk, nem tudunk aludni. Hiába olvassuk a szakirodalmat és a magazinokat, a sok okos tanáccsal semmire sem megyünk.

Hiába írja a szakértő, hogy óránként tarts 10 perc szünetet a munkában, ez elképzelhetetlen (mit is szólna a főnököd.) Aludj eleget (na persze, és a gyerekek, a benti elmaradt munka és a háztartás akkor kinek a gondja lesz??) táplálkozz kiegyensúlyozottan (köszi, az automata szendvics belefér?) és ne igyál sok kávét (remek, majd alszom egy jót a délutáni megbeszélésen.) Ismerős?

Na épp ezt a mókuskereket kellene valahogy megállítani. Erre kiváló például a stresszoldó jóga, mely hatékony eszköz lehet ahhoz, hogy megtanuljuk az elengedést és újra egyensúlyba kerülhessünk. Ezen az órán a stressz oldására különösen jótékonyan ható kiegyensúlyozó, nyugtató ászanákat (jógapózokat) gyakorlunk, mely által oldjuk a test fő stressz-tároló részein, az úgynevezett stressz zónákban (nyak-vállöv-hát-derék) felgyülemlett feszültséget, mobilizáljuk a gerincet, lazítjuk, oldjuk a görcsöket az izmokban, ízületekben. Az idegrendszert harmonizáló légző gyakorlatokat végzünk, relaxációs technikákat tanulunk. Figyelmünk befelé irányításán keresztül megvalósítjuk a gondolataink, vágyaink és elménk működésének tisztulását, lecsendesedését, mentális békénk elérését. Kortól, nemtől, hajlékonyságtól, bármilyen jógás tapasztalattól függetlenül bárki gyakorolhatja!

 

Stresszoldó jóga óránk: csütörtökönként 18 - 19.30 Mogyorósy Krisztinával.