Oktatók

Rónai Róbert

Meditáció oktató, Tradicionális hatha jóga oktató

Fél életemben jógáztam, először öngyógyító technikaként használtam. Meggyőződtem róla, hogy működik – ezért szeretném továbbadni.

2004 óta oktatok jógát felnőtteknek és gyerekeknek Budapest jógastúdióiban, 2009 óta jógázom értelmileg akadályozottakkal is. A munka közben egymástól tanulunk, ők a testtudatosságot erősítik, én az empátiát. 

Személyesen nagyon sokat kaptam a jógától, ezért úgy érzem, ezt fontos másokkal megosztanom. A jógában több ezer éves tudást ismerhetünk meg, mely életképességét többek között annak köszönheti, hogy jelentősen képes megváltoztatni az emberek életminőségét. A változások a testben válnak érzékelhetővé először, majd innen haladunk tovább, a "durvától a finomabb" felé.  Ettől a gyakorlás már az első alkalommal egy nagyon egyedi, személyes út kezdetét jelentheti mindenkinek. Vallom, hogy az első órától kezdve mindenki haladó. A jóga segítséget ad mindenkinek abban, hogy a saját testét és testének a működését megismerje. A jóga célja saját határaink feltérképezése. A sikerélményt éppen az adja, hogy a változtathatatlannak vélt dolgokat is meg lehet haladni.

A jóga mindenki számára elérhető, de sokan gondolják, hogy nincsenek meg a jógázáshoz szükséges adottságaik: „túl merev vagyok” „nem vagyok vegetáriánus” „a jóga nekem túl lassú” és sorolhatnánk még a kifogásokat. A tanítási tapasztalatom azt mutatja, hogy sikerül megváltoztatni a negatív hozzáállásokat, sztereotípiákat.

Számomra nagyon fontos a gyakorlókkal, a csoporttal való aktív kapcsolat, és az órák felépítésében igyekszem a jógázók egyéni sajátosságait, érdekeit is figyelembe venni (egyik óra sem hasonlít a másikra). 

Szeretettel várok minden érdeklődőt óráimon.

Rónai Róbert
Tradicionális hatha jóga oktató

Órák

Hatha jóga: Csütörtök 19:00 - 20:30