Óratípusok

Funkcionális tréning & Stretching

HÉTFŐN 18:45-kor, SZERDÁN 17:30-kor kezdődik Funkcionális tréning & Stretching óra .
A mai, legfrissebb sporttudományi ismereteink alapján a FUNKCIONÁLIS TRÉNING a legalkalmasabb edzésmódszer ahhoz, hogy testünk funkcionális képességeit és mozgásszervrendszerünk egészségét képesek legyünk megőrizni egész életünk során.
A funkcionális tréning egy kiváló módszer arra, hogy fejlesszük a felületes-és mélyizmainkat, ezáltal nagyobb erőre, állóképességre tegyünk szert.

A Funkcionális tréning lényege, hogy nem izoláltan kezeli az izomcsoportokat, tehát a feladatok nem külön területekre koncentrálnak, hanem összetettebb gyakorlatokkal mozgat meg egyszerre több izomcsoportot.
Alapvető, a mindennapokban is végzett mozdulatokra (pl.: guggolás, emelés) épít, ezáltal lehetővé teszi azok hatékonyabb kivitelezését.

A funkcionális tréning & Stretching órán akár saját testsúllyal, akár más súllyal olyan gyakorlatokat végzünk, amely során az egész testet átmozgatjuk.
És ez itt a lényeg: a funkcionális tréning a testet egészként kezeli: nem külön izomcsoportokat edzünk, hanem egyszerre több izomcsoport együttesét.
Ez az edzésforma a keringési rendszert is és az állóképességet is fejleszti.

Milyen pozitív hatásai lehetnek a rendszeresen végzett funkcionális tréningnek?

 • egyensúlyfejlesztés,
 • állóképesség növelése,
 • izomerő növelése,
 • sérülés, műtét utáni rehabilitáció,
 • sérülések megelőzése.

A tréning sportolók számára is, valamint prevenciós és rehabilitációs célzattal és nagyon eredményesen alkalmazható mindenkinél.

A funkcionális tréning mindenki számára (kezdő és aktív sportoló), valamint bármilyen életkorban ajánlott, ugyanis ezeket a feladatokat bárki meg tudja csinálni. A nehézségi szinteknek köszönhetően személyre szabott módon fejleszti az egyén vázizomzatát és szervezetét. Mivel a rehabilitációban is lényeges szerepet játszik, ezért még sérülést/műtétet követően is javasolt a tréning megkezdése a gyorsabb és eredményesebb felépülés érdekében.

Mitől jobb edzésmódszer a funcionális tréning, mint a „hagyományos”, általában „csak” izomerősítésre fókuszáló módszerek?

 • Az edzések teljes testet átmozgató, több izmot egyszerre dolgoztató gyakorlatokból épülnek fel, amelyek a mindennapi mozgásainkhoz a legjobban hasonlítanak és azok alapját képezik.
 • Alkalmas kondicionális (pl.: erő, állóképesség, gyorsaság), koordinációs képesség (pl.egyensúlyozó képesség) és ízületi mozgékonyság (mobilitás) fejlesztésére is.

Kiknek ajánljuk a funkcionális tréninget? Azoknak, akik:

 • a legkorszerűbb edzéselméleti elvek alapján szeretnének edzeni;
 • nem sportoltak semmit, vagy hosszabb kihagyás után szeretnének elkezdeni mozogni;
 • sportolnak, rendszeresen mozognak, de szeretnének tudatosan és okosan edzeni, tehát szeretnének fejlődni (erőnlét, állóképesség, gyorsaság, stb. területeken), de mindezt garantáltan sérülésmentesen;
 • szeretik a változatos és színes órákat, amit nem fognak megunni a második héten.

A Funkcionális tréning & Stretching órán az átmozgató bemelegítést saját testsúlyos és egyszerű sporteszközös (gumiszalag, gumilabda, fittball, stb.) gyakorlatok követik. Az edzést alapos nyújtással zárjuk. 

Várlak szeretettel, ha szeretnéd új dimenzióban kipróbálni a mozgást akkor is, ha rendszeresen sportolsz valamit és akkor is, ha korábban mindig úgy gondoltad, hogy az csak valami szükséges rossz, amit muszáj csinálni.

Miléna

FONTOS! 
HÉTFŐN 18:45-kor, SZERDÁN 17:30-kor kezdődik Funkcionális tréning & Stretching óra