Óratípusok

Progresszív Pilates

A Progresszív Pilates saját Pilates módszerem, amely 18 évnyi oktatóképzői munkám során formálódott.
Az alapja a fokozatosság elve, a prevenció, a fejlődést támogató lépésről lépésre tanítás, és a gyakorlatok összetett megoldásai kis eszközökkel.

Az edzések során részletesen megismerkedhetsz a Progresszív Pilates gyakorlatokkal, amelyek a hagyományos Pilates mozdulatokra épülnek, ám frissebbé és újszerűvé válnak a kis eszközös megoldásokkal és a fokozatosság elvének tudatos használatával. 

A Pilates egy speciális mozgásforma, amely alapvetően az erőt, a hajlékonyságot és a koordinációt fejleszti, talajon, saját testsúllyal. A mozgásokat nyugodt tempóban, kontrolláltan, nagy odafigyeléssel hajtjuk végre, így lesz mentális tréning is egyúttal.

A progresszivitás azt jelenti, hogy mindig a fejlődésünket és az előre haladást helyezzük a középpontba. Ehhez legfőbb alapelvünk a fokozatosság elve, a lépésről lépésre építkezés. Változatossá tesszük a feladatokat kis eszközökkel - soft ball, gumiszalag - és különböző kiinduló helyzetekkel.

A Progresszív Pilates egy olyan technika, amely célzottan fejleszti az izomerőt, a hajlékonyságot és a mozgékonyságot, a koordinációt és az egyensúlyt, miközben hatékonyan  javítja a testtartást és mentálisan is ellazít.

Célom, hogy a vendégeim értsék és tudják, hogy mit miért csinálunk úgy, ahogy.

Együtt tanulni pedig a legjobb!

Várlak szeretettel óráimra.

Gréta