Blog

Jóga, pilates és egészség: Immunrendszer erősítés mozgással

Írta: Sztrakay Miléna
A hidegebb idő beköszöntével érdemes kicsit többet foglalkozni önmagunkkal és az egészségünkkel.
Mikor is lenne nagyobb szükség arra, hogy megerősítsük és felkészítsük a szervezetünket az elkövetkezendő hónapok kihívásaira? A rövidülő napok és a korai sötétedés pedig remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kicsit befelé tekintve több időt töltsünk nemcsak otthon, hanem a jógamatracon is.

Az immunrendszer a test védekező-rendszereként megvédi szervezetünket a betegségekkel szemben.

De nem csak az immunrendszer felelős az egészségünk megóvásáért, az érzelmi és a szellemi jólétünk is nagyban befolyásolja szervezetünk ellenálló-képességét.

A jóga, pilates, gerinctréning, illetve bármilyen aktív mozgás amellett, hogy fiziológialilag erősíti az immunitást, olyan kapcsolatot teremt a test és a szellem között, amely fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében is.
Régi tudás és tapasztalás, amelyet már számtalan kutatás is alátámaszt, hogy az idegrendszer és az immunrendszer közötti direkt kapcsolatot van, így nem csodálkozhatunk azon, hogy életünk boldogabb időszakaiban nem szoktuk elkapni a náthát, influenzát, míg a feszültebb, idegesebb életszakaszainkban könnyebben megbetegszünk. Ki ne tapasztalta volna már, hogy olykor egy kiadós elázás után sem fázik meg, máskor pedig a legenyhébb szellő is szinte azonnal tüsszögést és orrfolyást indít el.

A mozgás annyi előnnyel jár, hogy ha az orvosok receptre tudnák felírni, nem ismernénk rá a világra, amelyben élünk - olvasható egy angol tanulmányban, amely a napi testgyakorlás előnyeit összegzi.

És már ma is elkezdheted!

Stúdiónkban, hétfőtől szombatig számtalan, különböző órát találsz, amelyek között biztosan találsz olyat, amit szívesen folytatnál rendszeresen (jóga, Pilates, gerinctréning, Triplex, Aviva, stb.)

Kattints erre a linkre és böngészd át órarendünket.

Neked csupán azt kell eldöntened, hogy a nap melyik részében tudsz időt szakítani önmagadra.

Ha ez megvan, akkor regisztrálj ezen a linken az általad kiválasztott órára és engedd, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek.

Valamint szeretettel várunk novemberi és decemberi workshopjainkra és tanfolyamainkra is. 

Miléna, Sayni és a NemcsakJóga Mozgásstúdió csapata