Blog

Kezdő jógik útmutatója a Változáshoz I. Indulj el saját Jóga-útadon velünk és Kálmán Judit tradicionális jóga és meditációs oktató segítségével

Írta: Kálmán Judit, jóga és meditáció oktató
Azt sokan tudják már, hogy a jógának szerves része az ászanák gyakorlása, nagyjából itt kezdi minden lelkes jógi és jógini. Egyrészt, és nem kizárólag az egészség megtartásáért "pózolunk", másfelől a belső tűz, a kitartás és az akarat megszilárdításának igen okos eszköze is a rendszerességgel gyakorolt ászana.

Amikor ugyanis hiányzik a lélekből az acélosság és a fegyelem, akkor belső erődünk összeomolhat az első támadásnál: ez lehet egy érzékeny veszteség, egy csalódás, bármi, ami fájó, vagy az énképünk összeomlása, vagy épp egy olyan kísértés, aminek nehéz ellenállni (pénz, siker, csillogás...) És a belső váz, erő hiányában a világ összeomolni látszódhat, márpedig csapás mindenkit ér, mindenkinek van mit, és főleg kit elveszíteni...

Ötletmorzsák kezdő és újrakezdő jógázóknak sorozatunk elindításának fő célja, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akik szeretnék a jógát mindennapjaik szerves részévé tenni és változtatni szeretnének valamin. Ehhez nélülözhetetlen a belső Erő, a belső Tartás, a tiszta, érdek nélküli Akarat kimunkálása. Ebben fognak segíteni Kálmán Judit, tradicionális jóga és meditációs oktató iránymutatásai nyári, blogsorozatunk írásaiban. Reméljük, hogy ezek az apró ötletmorzsák segítségetekre lesznek abban, hogy belevágj az életmódváltásba, vagyis a Te jógautadba.
Hamarosan újabb lépéseket olvashatsz majd arról, hogy miként indulj el az Úton, majd konkrét feladatok is lesznek, amelyeket egyszerűen tudsz majd követni. :-)
Bármilyen kérdés esetén bátran írjatok nekünk az info@nemcsakjoga hu vagy Kálmán Judit oktatónknak a  juditakalman@gmail.com e-mail címre!

Kalandra fel! :-)

„A jól elvégzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük.” - Mahatma Gandhi

Kezdő jógik Útmutatója a Változáshoz  I. 

1) Lépj a jóga-útra nyitott szívvel és elmével, nehogy majd a végén büntetésként éld meg az apróbb korlátozásokat is.

2) Tudd, hogy ez az Út táplál, fiatalít, és bölcsebbé is tesz.

3) Idővel, és gyakorlással minden egyre könnyebb! Keress egy számodra elfogadható tanárt, stúdiót, ahol személyes támogatásra lelsz a program során, és még tovább.

4) Ne akarj szuperhős lenni! Csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Mindig egy-egy apró változás, elég lesz az Úton. Így nem fogsz besokallani, és nem is adod fel.

5) Adj magadnak extra időt a programhoz #ÉnIdő.

6) Mélyen vésd be: A jóga bizony életmód váltással jár.

7) A változásokban figyelj a pozitívumokra! Fókuszálj arra, amit elértél, ahelyett, hogy az elhagyandó szokások felett siránkoznál.

Ha szeretnél Judittal együtt gyakorolni, fejlődni és tanulni, illetve az alapoktól elsajátítani a jóga alapjait, megismerni és megérteni a jóga tradíciójának ősi eszköztárát, akkor szeretettel várunk szeptember 14-től, péntektől (17:00-18:30) induló 6 alkalmas Jóga Alaptanfolyamunkra, amely egy friss és mély belső utazásra invitál önmagad tudati és testi világába, hogy megtehesd első lépéseidet egy békésebb, kiegyensúlyozottabb élet felé.

Oktató: Kálmán Judit, hatha jóga és meditációs tréner

A tanfolyam díja: 13.800 Ft.

Kezdési időpont: 2018. szeptember 14. péntek 17:00-18:30, 6 héten keresztül.
Az órák időtartama: 90 perc.

A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, írj üzenetet az info@nemcsakjoga.hu - ra vagy telefonálj a 0620/9826-822 számra.
Részvételi helyed biztosításához előleg (7000Ft) befizetésére van szükség, mert a maximális létszám limitált (max. 10 fő).

Szeretettel várunk. :-)