Óratípusok

Funkcionális tréning, személyre szabva (magánóra)

A mai, legfrissebb sporttudományi ismereteink alapján a FUNKCIONÁLIS TRÉNING a legalkalmasabb edzésmódszer ahhoz, hogy testünk funkcionális képességeit és mozgásszervrendszerünk egészségét képesek legyünk megőrizni egész életünk során.
Ha szükséges, akkor fejleszteni is tudjuk, és biztosítani tudja, hogy a mindennapi életünk során szükséges mozgásokhoz a leghatékonyabban tudjunk reagálni és adaptálódni.

Mitől jobb edzésmódszer, mint a „hagyományos”, általában „csak” izomerősítésre fókuszáló módszerek?

 • A funkcionális tréning megkezdése előtt egy alapos állapotfelmérést (funcionális vizsgálatot) készítünk az egyén funkcionális képességeiről (természetes mozgásmintái rendben vannak-e?)
 • Ezt egy funkcionális tesztelés követi, melyekre a funkcionális tréning épül (pl. guggolás, kitörés, stb.)
  Ez abban segít, hogy az edző és a vendég egyértelműen és tisztán lássa a kiindulási alapot, ez alapján fogalmazhatók meg az edzéscélok, ez lesz a kiindulópontja a személyre szabott edzéstervnek, és ez alapján lehet majd követni a fejlődést.
  (A funkcionális vizsgálat és tesztelés olyan átfogó, hogy gyakran egy edzés 60 percébe nem fér bele a teljes folyamat, általában erre két alkalom szükséges).
 • Az edzések teljes testet átmozgató, több izmot egyszerre dolgoztató gyakorlatokból épülnek fel, amelyek a mindennapi mozgásainkhoz a legjobban hasonlítanak és azok alapját képezik.
 • Alkalmas kondicionális (pl.: erő, állóképesség, gyorsaság), koordinációs képesség (pl.egyensúlyozó képesség) és ízületi mozgékonyság (mobilitás) fejlesztésére is.

Kinek ajánlom a funkcionális tréninget? Annak, aki:

 • a legkorszerűbb edzéselméleti elvek alapján szeretne edzeni;
 • aki nem szeret mások vizslató tekintete mellett edzeni;
 • esetleg gátlásos, mert úgy érzi, hogy nem „elég” erős semmilyen csoportos vagy magánórához;
 • soha nem sportolt semmit, vagy hosszabb kihagyás után szeretne elkezdeni mozogni, de fogalma sincs arról, hogy hogy is kezdje el;
 • hallott már valamit a funkcionális tréningről és kíváncsi, hogy mit is takar ez igazából;
 • szeretne tudatosan és okosan edzeni, tehát szeretne fejlődni (erőnlét, állóképesség, gyorsaság, stb. területeken), de mindezt garantáltan sérülésmentesen;
 • szereti a változatos és színes órákat, amit nem fog megunni a második héten.

Ha a fentiek közül bármelyik igaz Rád vonatkozóan, akkor a funkcionális tréning magánórát Neked találták ki! Hogy mi is az a funkcionális tréning, azt ezen a linken elolvashatod.

A funkcionális edzések:

 • Egyénre szabottak.
 • Változatosak és szórakoztatóak. Minden edzés más és nagyon sok féle eszközt fogunk használni: kézisúlyzók, kettlebell, felfüggesztéses eszköz, gumikötél, miniband, csúszókorong, egyensúlyozó párna, medicinlabda, fitt-ball, Agility létra, rezgőbot, Bosu párna)
 • Az edzések mindig tudatosan, előre megtervezettek az egyén céljainak megfelelően (ez az egyenletes és stabil fejlődés kulcsa)
 • Progresszívak: a terhelést fokozatosan, kis lépésekben emeljük az elért eredmények alapján.

Tehát a funkcionális tréning teljesen más, mint amit korábban megszokhattál és garantáltan nem letudni akarod majd az edzéseket, hanem élvezni fogod a mozgást.

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld, akkor jelentkezz be hozzánk az első állapotfelmérésre, majd azt követően elkezdhetjük a közös „munkát”.

A funkcionális tréninget Sztrakay Miléna funkcionális tréner tartja, akihez bátran, és bizalommal fordulhattok, hogy segítsen Titeket személyes célkitűzéseitek elérésében. :-)

Sztrakay Miléna, a NemcsakJóga Mozgásstúdió alapítója és vezetője
Funkcionális tréner, Fitness instruktor 

Szeretettel várlak, ha szeretnéd új dimenzióban kipróbálni a mozgást akkor is, ha rendszresen sportolsz valamit és akkor is, ha korábban mindig úgy gondoltad, hogy az csak valami szükséges rossz, amit muszáj csinálni. 

Itt csak mi ketten leszünk, megbeszéljük a céljaidat, készítünk egy állapotfelmérést és elindulunk a céljaid felé vezető közös úton.

Ha ketten jönnétek páros edzésre is van lehetőség.

Funkcionális tréning magánórára email-ben info@nemcsakjoga.hu vagy telefonon 06-20/9826-822 számon tudsz bejelentkezni.

Várlak szeretettel:
Sztrakay Miléna